Bratislavský kraj tento rok ocenil 15 osobností

20.12.2012 Bratislava

Bratislava 20. decembra (TASR) - Výročnú cenu Samuela Zocha udelil predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo desiatim a Pamätný list piatim osobnostiam, ktoré svojou prácou a dlhoročným pôsobením prispeli k rozvoju regiónu a šíreniu dobrého mena kraja.

„Medzi ocenenými sú ľudia, ktorí obohacujú našu spoločnosť a bezprostredné okolie, v ktorom tvoria," povedal o držiteľoch ceny predseda BSK Pavol Frešo.

Ocenenie dostal napríklad riaditeľ DSS Rosa Miroslav Kuric, ktorý zabezpečil vybudovanie nového areálu DSS a patrí k zakladateľom hipoterapie na Slovensku. Cenu Samuela Zocha udelil BSK aj Jozefovi Haľkovi za publikačnú činnosť o cirkevných dejinách Bratislavy a za koordináciu výskumu podzemia Katedrály sv. Martina.

Edita Walterová bola ocenená za šírenie pozitívneho obrazu Modry a Malokarpatského regiónu a Margit Polák za svoje 50-ročné pôsobenie v seneckej knižnici a v Csemadoku. K laureátom pribudli v tomto roku aj generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku Miloš Klátik a herec a organizátor kultúrnych podujatí Juraj Kukura.

Pamätný list predsedu BSK získal in memoriam Pavel Komrska, ktorý 26 rokov viedol DSS Sibírska. Ocenenými boli aj teoretická fyzička Anna Zuzana Dubničková či hlavný architekt Cyklomosta slobody Milan Beláček.

Výročnú cenu Samuela Zocha a Pamätný list predsedu BSK udeľuje predseda kraja na základe rozhodnutia výberovej komisie. Výročná cena Samuela Zocha oceňuje aktivity prispievajúce k ekonomickému a spoločenskému rozvoju BSK, Pamätný list je vyjadrením úcty k úsiliu o rozvoj a reprezentáciu regiónu.

TASR informovala tlačová tajomníčka BSK Miroslava Rácová.
 

Vyberte región